x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.

Plastfyldninger og plastkroner

– funktionel og holdbar tandbehandling

Plastfyldninger og plastkroner er fremragende løsninger til at reparere huller i tænderne samt knækkede eller revnede tænder. Under den indledende undersøgelse udarbejder vi en behandlingsplan, hvor vi afgør, om det mest hensigtsmæssige er en traditionel plastfyldning eller eventuelt en plastkrone.

Det bemærkes, at selvom de kaldes plastfyldninger, består de faktisk af mere end 80% keramiske partikler i dag. Vi prioriterer minimalt invasiv behandling med plast, hvilket betyder, at vi forsøger at bevare så meget af den naturlige tand som muligt i processen.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 47 76 77
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk forløb med plastfyldning
  • Overslag og gennemgang af behandlingsplan
  • Bedøvelse
  • Fjernelse af dårlig tandsubstans/gammel fyldning
  • Opbygning i naturtro farver i plast
  • Tilslibning til flot æstetik og optimal tyggefunktion

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
hjerte
Dedikeret behandlerteam

Plastfyldninger kan bruges til forskellige behandlinger
  1. Behandling af huller i tænderne (caries)
  2. Kosmetiske tandbehandling, herunder ændring af tænders form og farve
  3. Behandling af blotlagte tandhalse (usurer)
  4. Fastgørelse af løse tænder, parodentose tænder

Vi er uddannede i at lave plastbehandlinger, der kombinerer både optimal holdbarhed og æstetisk appel. Vores fagfolk deltager også aktivt i undervisning på andre tandklinikker og foreninger, og vi har arrangeret eksterne kurser, herunder på Tandlægeskolen. Vi vægter kontinuerlig efteruddannelse højt, og vores tandlæger deltager regelmæssigt i kurser, både på vores klinik og eksternt med danske og internationale foredragsholdere. Dette sikrer, at vi altid er opdaterede med den nyeste viden og teknologi, og stræber efter at være blandt de førende inden for plastbehandlinger i Danmark.

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:45 - 16:00
Telefon: 07:45 - 15:45
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her

Skal sølvfyldninger skiftes?

Sølvamalgamfyldninger kan med tiden udvikle rust i kanten og kombineret med den vedvarende belastning og slid en tand udsættes for dagligt, kan det føre til dannelse af revner. Det øger risikoen for en knækket tand eller tandpine, hvis revnen går helt ind til tandens nerve. En tidlig udskiftning af de gamle sølvfyldninger til plastfyldninger kan forhindre disse problemer.

Vi anbefaler udskiftning, hvis de gamle sølvfyldninger viser tegn på utætheder, defekter eller revner, og vore erfarne behandlere er klar til at hjælpe dig med at finde den mest passende behandlingsløsning for dine tænder for at undgå potentielle komplikationer.

 

Plastfyldning eller krone?
Hvis en almindelig plastfyldning ikke er nok til at holde sammen på tanden, kan vi lave en direkte fremstillet kompositkrone fremfor en almindelig krone, som er noget dyrere, og hvor der skal fjernes mere tand. Det er stadig keramiske plastmaterialer, der anvendes, men teknikken er mere kompliceret, og tidsforbruget større. Derudover anvendes der flere farvekombinationer, og laver egentlig en tandteknikers arbejde direkte i munden. Således er kompositkroner prismæssigt billigere end eksempelvis porcelænskroner, men dog dyrere end almindelige plastfyldninger. Med en kompositkrone kan vi ved hjælp af en mindre invasiv behandling ofte forlænge tandens levetid
Flot, naturligt og funktionelt
Moderne plast er et højæstetisk materiale, der din tandlæge mulighed for at lave fyldninger, der nærmest er ”usynlige” og meget naturtro. Kun keramiske facader og kroner kan i nogle tilfælde give et flottere resulatet. Idag er plast de gammeldags sølvamalgamfyldninger overlegent og bruges næsten udelukkende hos os. Således overholder vi også Sundhedsstyrelsens anbefaling fra 2008, hvor det blev vedtaget, at plastmateriale skulle være førstevalget fremfor sølvamalgam. Både ud fra miljømæssige, kosmetiske og holbarhedsmæssige betragtninger.
briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient hos Tandlægerne Spentrup.
Læs mere
24
Nuværende patient?
Ring på 86 47 76 77
eller kontakt os her.
Kontakt os
gris
Finansiering?
Vi samarbejder
med SPARXPRES
Læs mere
Tandlægeskræk?
Vi hjælper dig af med din tandlægeskræk.
Læs mere