x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.

Plastfyldninger og plastkroner

– funktionel og stærk tandløsning

Plastfyldninger og plastkroner er ideelt til huller og knækkede eller revnede tænder. I forbindelse med forundersøgelsen lægger vi en plan for behandlingen og bestemmer hvorvidt problemet bedst udbedres med en traditionel plastfyldning eller evt. en plastkrone.

Egentlig burde en plastfyldning hedde en keramisk fyldning, eftersom de i dag består af over 80% keramiske partikler. Vi kan behandle minimalt invasivt med plast, hvilket vil sige, at vi bevarer så meget naturlig tandsubstans som muligt.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 47 76 77
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk forløb med plastfyldning
  • Overslag og gennemgang af behandlingsplan
  • Bedøvelse
  • Fjernelse af dårlig tandsubstans/gammel fyldning
  • Opbygning i naturtro farver i plast
  • Tilslibning til flot æstetik og optimal tyggefunktion

 

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
Dedikeret behandlerteam

Plastfyldninger til tænder

  • Behandling af huller i tænderne (caries)
  • Kosmetisk tandbehandling, herunder ændring af form og farve på tænderne.
  • Behandling af blotlagte tandhalse/usurer
  • Fastgørelse af løse, paradentoseramte tænder.

Hos Tandlægerne i Spentrup er vi uddannede i at give dig den optimale plastbehandling – både når det gælder optimal styrke og et smukt resultat.

Vi underviser også i plastbehandling på andre klinikker og foreninger, og har afholdt eksterne kurser på blandt andet Tandlægeskolen. Vi lægger stor vægt på efteruddannelse, og vores tandlæger er ofte på kursus, både internt på klinikken og eksternt med danske og udenlandske foredragsholdere. Således holder vi os hele tiden a’jour med den seneste udvikling, og gør vores bedste for også til denne behandling at være blandt de absolut bedste i landet.

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:45 - 15:00
Telefon: 07:45 - 14:45
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her

Udskiftning af sølvfyldninger til plastfyldninger?

Sølvamalgamfyldninger, som har siddet i tænderne i mange år, vil med tiden danne rust i kanten. Kombineret med den belastning og slid en tand udsættes for hver dag, kan der opstå revner i tænderne. Hvis det ikke bliver behandlet i tide, kan det medføre en knækket tand eller tandpine, hvis revnerne går helt ind til tandens nerve – så det er i mange tilfælde en god investering at få de gamle sølvfyldninger skiftet til plast, inden de første tegn på infraktioner/revner kommer. Mange sølvfyldninger af nyere dato fungerer stadig fint, og vi skifter dem derfor ikke, uden der er opstået tegn på utætheder/defekter eller revner. Lad en af vores dygtige behandlere hjælpe dig med at finde den bedste behandling for dig.

Plastfyldning eller krone?
Hvis en almindelig plastfyldning ikke er nok til at holde sammen på tanden, kan vi lave en direkte fremstillet kompositkrone fremfor en almindelig krone, som er noget dyrere, og hvor der skal fjernes mere tand. Det er stadig keramiske plastmaterialer, der anvendes, men teknikken er mere kompliceret, og tidsforbruget større. Derudover anvendes der flere farvekombinationer, og laver egentlig en tandteknikers arbejde direkte i munden. Således er kompositkroner prismæssigt billigere end eksempelvis porcelænskroner, men dog dyrere end almindelige plastfyldninger. Med en kompositkrone kan vi ved hjælp af en mindre invasiv behandling ofte forlænge tandens levetid
Flot, naturligt og funktionelt
Moderne plast er et højæstetisk materiale, der din tandlæge mulighed for at lave fyldninger, der nærmest er ”usynlige” og meget naturtro. Kun keramiske facader og kroner kan i nogle tilfælde give et flottere resulatet. Idag er plast de gammeldags sølvamalgamfyldninger overlegent og bruges næsten udelukkende hos os. Således overholder vi også Sundhedsstyrelsens anbefaling fra 2008, hvor det blev vedtaget, at plastmateriale skulle være førstevalget fremfor sølvamalgam. Både ud fra miljømæssige, kosmetiske og holbarhedsmæssige betragtninger.
briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient hos Tandlægerne Spentrup.
Læs mere
24
Nuværende patient?
Ring på 86 47 76 77
eller kontakt os her.
Kontakt os
gris
Finansiering?
Vi samarbejder
med SPARXPRES
Læs mere
Tandlægeskræk?
Vi hjælper dig af med din tandlægeskræk.
Læs mere