x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.

Rodbehandling i Randers N

– smertefri behandling uden gener

Mange frygter at få lavet en rodbehandling, men hos Tandlægerne Spentrup er dette helt ubegrundet. Med den viden og teknik, der bruges i dag, skal en rodbehandling kunne gennemføres helt smertefrit.

Vi gennemfører ikke en rodbehandling hvis du kan mærke noget. I sjældne tilfælde, hvis der er stort tryk i tanden, kan det være nødvendigt med et beroligende indlæg i tanden i en periode inden den efterfølgende kan bedøves effektivt.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 47 76 77
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk rodbehandlingsforløb
  • Undersøgelse
  • Røntgen
  • Bedøvelse
  • Rodbehandling
  • Plastfyldning
  • Krone efter observationsperiode

 

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
Dedikeret behandlerteam

Rodbehandling med høj succesrate

Vores behandlerteam bestående af tandlæger og tandplejere har den ekspertise og know-how som sikrer dig en skånsom og funktionel rodbehandling, så du kan føle dig tryg både før, under og efter din behandling.

Med de krav, vi ved, vi i dag skal stille til proceduren, er en rodbehandling teknisk vanskeligt at udføre. Da vi vil udføre alle behandlinger på absolut højeste niveau, er det ikke alle vores tandlæger, der udfører rodbehandlinger. Derfor henviser vi i særligt komplicerede tilfælde patienter til rodbehandling på Tandlægecentret i Randers, hvor tandlæge Michael Lindtoft udfører de teknisk vanskelige rodbehandlinger for os, og modtager henvisninger fra andre tandlæger.

Michael er til dagligt at finde på universitetet i Amsterdam, hvor han udelukkende beskæftiger sig med rodbehandling. Tandlæge Kristian Illemann arbejder som konsulent for os og beskæftiger sig udelukkende med rodbehandlinger. Begge specialister udfører rodbehandlinger på et højt niveau og arbejder med topmoderne operationsmikroskoper fra Zeiss.

Vi åbner igen i morgen:
Klinik: 07:45 - 15:00
Telefon: 07:45 - 14:45
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her

Hvorfor skal en tand rodbehandles?

Hvis en tands nerve er blevet inficeret med bakterier, eller hvis en tand er blevet udsat for et traume, der kan medføre, at tandens nerve dør, skal tanden rodbehandles.

Dette sker oftest ved:

  • at der er et dybt cariesangreb i tanden
  • at der er dybe revner fra gamle sølvamalgamfyldninger
  • at nerven efter et slag, en tilslibning til en krone, eller en dyb fyldning har taget skade

Det er oftest ved tandpine, at behovet for en rodbehandling opdages. Ved hjælp af en klinisk undersøgelse, røntgenbilleder og små tests af tænderne vil vi finde frem til den tand, der giver problemer. Rutinemæssige røntgenbilleder kan i nogle tilfælde afsløre et behov for rodbehandling, hvis der på billederne ses en rodspidsbetændelse på en ellers symptomfri tand. Ifølge nye, veldokumenterede undersøgelser er der en langt større sundhedsrisiko forbundet med at gå rundt med en ubehandlet rodspidsbetændelse end tidligere antaget. Selvom du ikke nødvendigvis mærker noget fra den problemgivende tand, er en behandling derfor nødvendigt.

Hvad er rodbehandling?
En rodbehandling er fjernelse af det indvendige nervevæv i en tand. Der er 1-4 rodkanaler, der skal udrenses, afhængig af, hvilken tand, det drejer sig om. Rodkanalerne renses med fine, små instrumenter, og skylles grundigt med desinficerende væsker. Ved en rodbehandling er det vigtig at få fjernet så mange bakterier som muligt. En rodbehandling kan nogle gange laves færdig på én gang – men i tilfælde, hvor der har været meget betændelse i nerven, kan det kræve 2 eller flere besøg, inden behandlingen helt kan færdiggøres.
Er der forskel på kvaliteten af rodbehandlinger?
Ja! Desværre bliver der rundt omkring lavet alt for mange dårlige rodbehandlinger. Der er igennem årene sket meget i metoderne og kriterierne for rodbehandling. Vi holder os altid opdaterede med den sidste viden og de nyeste teknikker på området, og anvender kun det bedste udstyr til behandlingerne. Mange tandlæger tilbyder billige rodbehandlinger, men resultatet bliver som regel derefter, og i sidste ende kan det ende med at blive meget dyrere, hvis behandlingen ikke lykkes første gang, og derfor skal laves om.
Er det smertefuldt at få rodbehandling?
Succesraten ligger på 85-95 % – dog påvirket af faktorer, vi ikke kan kontrollere – såsom variationer i tandens anatomi, dit immunforsvar og antal/type af bakterier. Dette bevirker, at der ikke er 100% succesrate på en rodbehandling.
Hvordan fungerer en tand efter rodbehandling?
Udover lidt irritation og en ”anderledes” fornemmelse i tiden lige efter en rodbehandling, føles og fungerer en rodbehandlet tand ligesom dine andre tænder. I sjældne tilfælde kan der forekomme hævelse eller ubehag, og i så fald skal du kontakte os for at få det tjekket. Rodbehandlede tænder har en tendens til kosmetisk at blive lidt mørkere i farven. Her er dog mulighed for at lave en såkaldt intern blegning – se info om dette under blegning.

I forhold til en levende tand er en rodbehandlet tand svag, og har således en forhøjet risiko for at knække. Det er derfor vigtigt, at en rodbehandlet tand – hvis ikke umiddelbart efter rodbehandlingen, så indenfor et år efter – forsynes med en krone, da der ellers er forhøjet risiko for at tanden knækker og i værste fald mistes. Derudover er der en kosmetisk gevinst ved at få en krone på tanden.

Flere undersøgelser viser, at omkring 20 % af alle rodbehandlede tænder mistes indenfor 5 år, hvis de ikke forsynes med en krone.
briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient hos Tandlægerne Spentrup.
Læs mere
24
Nuværende patient?
Ring på 86 47 76 77
eller kontakt os her.
Kontakt os
gris
Finansiering?
Vi samarbejder
med SPARXPRES
Læs mere
Tandlægeskræk?
Vi hjælper dig af med din tandlægeskræk.
Læs mere