x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.

Rodbehandling i Randers N

– smertefri behandling uden gener

Mange oplever bekymring ved udsigten til en rodbehandling, men hos os er disse bekymringer grundløse. Takket være moderne viden og teknikker kan en rodbehandling nu udføres helt smertefrit.

Hvis du føler ubehag, så gennemfører vi ikke en rodbehandling. I sjældne tilfælde, hvor der er stort tryk i tanden, kan det være nødvendigt at anvende et midlertidig beroligende indlæg i tanden forud for en effektiv bedøvelse. På denne måde sikrer vi en smertefri oplevelse for vores patienter.

Ring og bestil en tid
Ring på tlf. 86 47 76 77
godkendt
Er du ny patient?
Kom godt igang hos os
Typisk rodbehandlingsforløb
  • Undersøgelse
  • Røntgen
  • Bedøvelse
  • Rodbehandling
  • Plastfyldning
  • Krone efter observationsperiode

 

Tand
Tandbehandling i høj kvalitet
Tryghed og professionalisme
hjerte
Dedikeret behandlerteam

Rodbehandling med høj succesrate

Vores dygtige behandlerteam bestående af tandlæger og tandplejere har den ekspertise og know-how som sikrer dig en skånsom og effektiv behandling, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem forløbet.

Rodbehandlinger kræver teknisk ekspertise, og vores prioritet er at udføre alle behandlinger på det højeste niveau. Derfor er ikke alle vores tandlæger specialiseret i rodbehandlinger. I særligt komplekse tilfælde henviser vi vores patienter til TandlægeCentret Vestertorv i Randers, hvor tandlæge Kristian Illemann udfører teknisk udfordrende rodbehandlinger på vores vegne og modtager henvisninger fra andre tandlæger.

Kristian har specialiseret sig i rodbehandlinger og udfører ikke andre behandlinger end dette. Alle rodbehandlinger udføres på et meget højt fagligt niveau ved brug af moderne operationsmikroskoper fra Zeiss.

Hvornår er en rodbehandling nødvendig?

En tand skal rodbehandles, hvis tandnerven inficeres med bakterier eller tanden har været udsat for et traume, som har forårsaget, at nerven er død.

Dette skyldes ofte:

  1. Dybt cariesangreb: Hvis tanden har fået et stort hul, som truer tandnerven, kan en rodbehandling blive nødvendig.
  2. Dybe revner fra tidligere sølvamalgamfyldninger: Gamle sølvfyldninger kan skabe revner i tænderne, som kan medføre nerveskader og kræve rodbehandling.
  3. Skade på nerven efter traumer: Efter et slag, slibning til en krone eller en dyb fyldning kan tandens nerve tage skade, hvilket kræver en rodbehandling.

Ofte opdages behovet for rodbehandling, når du oplever tandpine. Ved hjælp af en klinisk undersøgelse, røntgenbilleder og tandspecifikke tests identificerer vi den tand, der er problematisk. Rutinemæssige røntgenundersøgelser kan også afsløre behovet for rodbehandling, selvom patienten ikke nødvendigvis oplever smerte. Veldokumenterede undersøgelser viser, at ubehandlet rodspidsbetændelse kan udgøre en betydelig sundhedsrisiko. Derfor er behandling afgørende, selvom du ikke umiddelbart mærker gener fra den påvirkede tand.

Hvad er rodbehandling?
En rodbehandling er fjernelse af det indvendige nervevæv i en tand. Der er 1-4 rodkanaler, der skal udrenses, afhængig af, hvilken tand, det drejer sig om. Rodkanalerne renses med fine, små instrumenter, og skylles grundigt med desinficerende væsker. Ved en rodbehandling er det vigtig at få fjernet så mange bakterier som muligt. En rodbehandling kan nogle gange laves færdig på én gang – men i tilfælde, hvor der har været meget betændelse i nerven, kan det kræve 2 eller flere besøg, inden behandlingen helt kan færdiggøres.
Er der forskel på kvaliteten af rodbehandlinger?
Ja! Desværre bliver der rundt omkring lavet alt for mange dårlige rodbehandlinger. Der er igennem årene sket meget i metoderne og kriterierne for rodbehandling. Vi holder os altid opdaterede med den sidste viden og de nyeste teknikker på området, og anvender kun det bedste udstyr til behandlingerne. Mange tandlæger tilbyder billige rodbehandlinger, men resultatet bliver som regel derefter, og i sidste ende kan det ende med at blive meget dyrere, hvis behandlingen ikke lykkes første gang, og derfor skal laves om.
Er det smertefuldt at få rodbehandling?
Succesraten ligger på 85-95 % – dog påvirket af faktorer, vi ikke kan kontrollere – såsom variationer i tandens anatomi, dit immunforsvar og antal/type af bakterier. Dette bevirker, at der ikke er 100% succesrate på en rodbehandling.
Hvordan fungerer en tand efter rodbehandling?
Udover lidt irritation og en ”anderledes” fornemmelse i tiden lige efter en rodbehandling, føles og fungerer en rodbehandlet tand ligesom dine andre tænder. I sjældne tilfælde kan der forekomme hævelse eller ubehag, og i så fald skal du kontakte os for at få det tjekket. Rodbehandlede tænder har en tendens til kosmetisk at blive lidt mørkere i farven. Her er dog mulighed for at lave en såkaldt intern blegning – se info om dette under blegning.

I forhold til en levende tand er en rodbehandlet tand svag, og har således en forhøjet risiko for at knække. Det er derfor vigtigt, at en rodbehandlet tand – hvis ikke umiddelbart efter rodbehandlingen, så indenfor et år efter – forsynes med en krone, da der ellers er forhøjet risiko for at tanden knækker og i værste fald mistes. Derudover er der en kosmetisk gevinst ved at få en krone på tanden.

Flere undersøgelser viser, at omkring 20 % af alle rodbehandlede tænder mistes indenfor 5 år, hvis de ikke forsynes med en krone.
briller
Ny patient?
Du er velkommen som ny patient hos Tandlægerne Spentrup.
Læs mere
24
Nuværende patient?
Ring på 86 47 76 77
eller kontakt os her.
Kontakt os
gris
Finansiering?
Vi samarbejder
med SPARXPRES
Læs mere
Tandlægeskræk?
Vi hjælper dig af med din tandlægeskræk.
Læs mere