x
Vidste du at
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus amet animi, asperiores error facilis iusto laboriosam.
Tandlægevagt i Randers N.

– har du akut behov for tandlæge?

Vores team består af 4 tandlæger og 2 tandplejere, der fungerer som din pålidelige tandlægevagt, når du oplever akutte tandproblemer. Uanset om du allerede er patient hos os eller går på en anden tandlægeklinik, er du velkommen til at kontakte os ved akutte smerter og andre problemstillinger. Hvis vores klinik skulle være lukket, kan vi henvise dig til tandlægevagten i Århus i weekender og på helligdage.

 

Tand
Har du tandpine?
24
Ring om morgenen
hjerte
Vi vil gerne hjælpe dig

Akut tandbehandling

Hvis du pludselig oplever et akut tandproblem, er det vigtigt, at du kontakter vores reception om morgenen på tlf. 86477677. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at yde dig øjeblikkelig hjælp. Jo hurtigere du kontakter os efter problemets opståen, desto større er sandsynligheden for, at vi kan behandle dine tandproblemer med det samme. Vi lægger stor vægt på omhyggelige undersøgelser og effektiv tandbehandling, selv når det haster.

Vi åbner igen på mandag:
Klinik: 07:45 - 17:00
Telefon: 07:45 - 16:30
Kontakt os
Du kan ringe til os på:
Bestil tid her
Akut uden for åbningstid

Har du behov for tandlægevagten eller akut tandbehandling i weekenden eller helligdage, så kontakt Tandlægevagten i Aarhus på følgende:

Adresse
Brobjergskolen
Frederiks Allé 20
8000 Aarhus C

Åbningstider:
Fredag: 18-21
Lørdag, søndag og helligdage 10-13

Telefon:
40 51 51 62

Telefontider:
Fredag 18-19
Lørdag, søndag og helligdage 10-11 og 12-13

Gode råd til akut tandbehandling

Er du i tvivl om, hvorvidt du har behov for at kontakte tandlægevagten
eller hvordan du skal forholde dig til akutte tandproblemer, så følg disse gode råd:

Smertefuld tandpine eller betændelse
Oplever du smertefuld tandpine eller tegn på betændelsestilstand (hævelse, rødme, dunkende smerte mm.) samt feber eller generel utilpashed, så skal du kontakte tandlægevagten eller alternativt vagtlægen, da kraftige tandpiner kan kræve antibiotika. Oplever du tegn på infektion uden smerter eller utilpashed, eks. ved hævelse i tandkødet uden yderligere symptomer, så vil det i de fleste tilfælde ikke kræve akut tandbehandling eller besøg hos tandlægevagten, men du kan blot tage kontakt til Tandlægerne Spentrup den første kommende hverdag på tlf. 70 404 587.
Tandpine uden betændelse eller smerte
Oplever du tandpine uden yderligere komplikationer i form af betændelsestilstand, rødme eller dunkende smerte, så anbefaler vi følgende type smertestillende, som kan afhjælpe tilstanden inden du kan komme til eftersyn hos en af vores tandlæger: 400 mg ipren/ibumetin/ibuprofen og 1000 mg panodil/paracetamol/pinex. Aftager smerterne ved hjælp af dette, så står vi klar til at hjælpe dig dagen efter. Dine tandproblemer vil måske stadig være genererende, men vil ikke være farligt og du undgår et besøg til den akutte tandlægevagt.Forværres smerterne af kulde, så undgå kolde væsker og fødevarer. Vi oplever dog ofte, at kuldepåvirkninger kan lindre smerten og så kan kolde væsker være et godt supplement til smertestillende. Tiltager smerterne efter indtagelse af smertestillende, så tag kontakt til tandlægevagten hos Tandlægerne Spentrup eller alternativt hos tandlægevagten i Aarhus.
Knækket fyldning eller tand
Oplever du ikke vedvarende tandpine og ikke er genereret kosmetisk, så anbefaler vi, at du venter med at kontakte Tandlægerne Spentrup til den først kommende hverdag og dermed spare turen til tandlægevagten. Ved skarpe kanter, som genererer tungen, så kan et stykke tyggegummi som fastsættes på tanden fint fungere som en akut løsning, indtil du får en tid hos en af vores tandlæger.
Undgå kolde drikke- og fødevarer ved en kuldefølsomme tandproblemer. Kuldepåvirkninger kan være smertefuldt og ubehageligt, men er tegn på en sund tandnerve og der er dermed udsigt til en simpel behandling uden behov for større indgreb. Vi kan ofte klare tandbehandlingen med plast eller evt. en tandkrone, hvis der er mistet for stor en del af tanden.
Knækket fortand
Har du knækket en fortand eller er genereret kosmetisk, så skal du opsøge vagttandlægen med det samme. Det samme er tilfældet med en knækket tand, hvor smerterne ikke kan dæmpes med smertestillende, og/eller der er tegn på feber, dunkende smerte, hævelse eller generel infektionstilstand.
Problemer med midlertidig krone
Er du i et nuværende behandlingsforløb med krone-/brobehandling og du har tabt din midlertidige krone/bro, så forsøg i første omgang at undgå forværring af skaden ved at sætte den på med tandpasta. En løsning som naturligvis hverken er ideel eller langvarig, men som kan opfylde kosmetiske krav samtidig med du kan slippe et besøg ved tandlægevagten. Du ringer blot til vores reception dagen efter og får aftalt en tid til behandling, hvor løsningen kan gøres permanent.
Midlertig krone knækket
Er den midlertidige krone/bro knækket og du ikke har mulighed for at sætte den på plads på egen hånd, eller hvis skaden forvolder smerter (eller blot er genererende rent kosmetisk), så kontakt vagttandlægen hos os på tlf. xx xx xx xx eller Tandlægevagten i Aarhus. Oplever du hverken kosmetiske gener eller smerter ved den knækkede krone/bro, så er det ikke nødvendigt med et besøg hos tandlægevagten og du børster blot tænder som normalt og kontakter Tandlægerne Spentrup på de normale åbningstider.